Brug Uitwellingerga begin december afgesloten vanwege werkzaamheden

22-11-2023
824 keer bekeken

Brug Uitwellingerga is maandag 4 december 07.00 uur t/m vrijdag 8 december 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege het aanbrengen van nieuw asfalt en versterkingswerkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug.

Wat gaan we doen?

Er wordt nieuw asfalt aangebracht op de aanbruggen – de niet beweegbare delen- aan beide kanten van de brug. Daarnaast worden de eerste versterkingswerkzaamheden aan het beweegbare deel van de brug uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf de onderzijde van de brug en kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer er geen verkeer over de brug rijdt. 

Omleiding via A7

Het verkeer wordt omgeleid via de A7. Voor het landbouwverkeer of verkeer dat niet door de Prinses Margriettunnel past, geldt dat zij tijdens deze periode een alternatieve route moeten nemen. Wij realiseren ons dat dit voor deze groep weggebruikers helaas leidt tot langere reistijd.

Waarom wordt gewerkt aan de brug?

Uit meerdere inspecties is gebleken dat de staat van de brug sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft naast de leeftijd van de brug (1939) te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel. Op 14 november zijn daarom al maatregelen getroffen. De rijstrook is verplaatst en versmald naar 3,5 meter en de brug wordt dagelijks geïnspecteerd om de veiligheid van de (vaar)weggebruiker te garanderen. Ook worden op korte termijn borden geplaatst die een gewichtsbeperking van 50t op de brug aangeven, waarbij vrachtverkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Mocht het noodzakelijk zijn, dan worden aanvullende maatregelen getroffen.   

Volgend jaar meer werkzaamheden aan brug Uitwellingerga

Begin 2024 voeren we nog meer werkzaamheden uit. Er wordt dan een definitieve slijtlaag over het asfalt aangebracht. Ook vinden dan nog meer versterkingswerkzaamheden aan de brug plaats. Over de hinder tijdens deze werkzaamheden wordt later gecommuniceerd. We streven er naar om de meest urgente versterkingswerkzaamheden voor de zomer te hebben afgerond.  
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen