Verkenning Kootstertille

Versterking Kootstertille

Waarom

  • Brug Kootstertille is in slechte conditie en moet versterkt worden.
  • De werkzaamheden van de versterking worden van juni tot en met augustus 2024 uitgevoerd.
  • Na de versterking worden alle beperkingen op de brug opgeheven.

Wat gaan we doen?

Voordat brug Kootstertille vervangen kan worden, gaan we de huidige brug versterken. De werkzaamheden om brug Kootstertille te versterken worden uitgevoerd door aannemer Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw uit Harlingen. Op de huidige brug Kootstertille geldt sinds oktober 2021 een gewichtsbeperking voor het zwaardere verkeer, landbouwverkeer en bussen vanwege de slechte staat van de brug.

Planning en aanpak

Op maandag 3 juni starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor het aanbrengen van de stalen ondersteuningsconstructie van de brug. Deze werkzaamheden leveren geen hinder op voor het wegverkeer over de brug en de scheepvaart. Wel worden hiervoor de wegen onder de brug afgesloten:

  • Op maandag 3 juni en van maandag 17 juni t/m vrijdag 5 juli het fietspad aan de zijde van Kootstertille (Alde Hamsterwei).
  • Op donderdag 20 juni en van maandag 24 juni t/m vrijdag 12 juli de weg aan de zijde van Drogeham (Tillewei).

Het verkeer wordt gedurende deze periode lokaal omgeleid.

In de laatste twee weken van augustus (week 34 en week 35) wordt het nieuwe brugdek geplaatst. Het volledig afsluiten van de brug voor al het verkeer is dan helaas nodig. Voor fietsers en voetgangers wordt dan een pont ingezet. Hierover volgt later meer informatie. Al het overige  verkeer wordt dan omgeleid. Ook wordt de brug in deze periode niet bediend voor de scheepvaart. Wel is het mogelijk om de brug te passeren door de smallere doorvaart. Tijdens de afsluiting is er scheepvaartbegeleiding aanwezig.

De wegen onder de brug door zijn dan normaal toegankelijk.

    Cookie-instellingen